Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Μπήκαν στην πόλη οι καρδιές









Και η πόλη γέμισε καρδιές. Από χθες στο κέντρο της Αθήνας όπου και να γυρίσει κανείς το βλέμμα του θα δει περισσότερες από 110 καρδιές, κόκκινες, άσπρες, πολύχρωμες, φωτεινές, ρομαντικές, ερωτευμένες, χιουμοριστικές, εικαστικές, φιλοτεχνημένες από διακεκριμένους αλλά και ανερχόμενους νέους καλλιτέχνες.
Στέκονται κάτω από τον αττικό ουρανό και κεντρίζουν τα βλέμματα των περαστικών. Και πώς να μην τα κεντρίζουν! Δεν είναι και τόσο συνηθισμένη εικόνα! Βέβαια, αυτός είναι και ο σκοπός τους. Να «κλέψουν» τις καρδιές των Αθηναίων. Και τα καταφέρνουν.
Οι περισσότεροι περαστικοί, αν και βιαστικοί, σταματούν να περιεργαστούν τα υπαίθρια έργα τέχνης. Αλλοι πάλι, πιο περίεργοι, τα αγγίζουν για να δουν από τι υλικό είναι φτιαγμένα, ενώ οι πιο νέοι τα φωτογραφίζουν με το κινητό τους.
Η υπαίθρια έκθεση έχει τίτλο «Hearts in Athens ’08» και αποτελείται από 50 καρδιές από φάιμπεργκλας, 41 μεταλλικές, καθώς και 26 ξύλινες που είναι αφιερωμένες στη διοργάνωση από μουσεία και ιδρύματα. Αν θελήσετε να κάνετε έναν εικαστικό περίπατο, θα τις δείτε σε δρόμους και πλατείες, σε στάσεις μετρό και σε στοές της Αθήνας.
Ενδεικτικά ορισμένα από τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί είναι η οδός Ερμού, η οδός Βουκουρεστίου, η Βασιλίσσης Σοφίας (απέναντι από τον Ευαγγελισμό), η κορεάτικη αγορά, ο πεζόδρομος Κοραή, η πλατεία Κλαυθμώνος, η πλατεία Συντάγματος, το πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας), η πλατεία Αρσάκη, η πλατεία Κολωνακίου.
Για τις ανάγκες της έκθεσης και λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένα από τα γλυπτά είναι ιδιαίτερα ευπαθή, παραχώρησαν χώρο έκθεσής τους η Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας Α.Ε. για την έκθεση 14 γλυπτών σε σταθμούς μετρό, η Τεχνόπολη στο Γκάζι με τη φιλοξενία περίπου 10 γλυπτών σε κεντρικό κτίριο και στους υπαίθριους χώρους της, η στοά Σπυρομήλιου και η στοά Αρσάκη.Τα σημεία που τοποθετήθηκαν οι καρδιές επιλέχθηκαν από το Δήμο Αθηναίων -η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του- με κριτήριο να είναι ευκόλως προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και να μην εμποδίζεται η ροή της κυκλοφορίας.
Μετά τη λήξη της διοργάνωσης, της οποίας το συντονισμό έχει αναλάβει η Κ/Ξ Hearts, αποτελούμενη από τις εταιρίες Goldair και Comm Group που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό καθώς και στην οργάνωση συνεδρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι καρδιές θα πουληθούν σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου.
Σημαντικό μέρος των εσόδων από την πώλησή τους πρόκειται να διατεθεί στον μη κερδοσκοπικό φορέα «Μαζί για το παιδί»
  • Μπορείτε να πάρετε τη φωτογραφική μηχανή σας και να κάνετε ένα άρθρο για την εφημερίδα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: