Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Δημοσίευση των σχολικών ελέγχων στο Διαδίκτυο


Η Βρετανία εξετάζει την αντικατάσταση της ετήσιας παράδοσης σχολικών ελέγχων προόδου με τακτικές ενημερώσεις των γονέων για την πρόοδο του παιδιού μέσω Ίντερνετ, σύμφωνα με το νέο σχέδιο που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Οι γονείς θα επισκέπτονται ασφαλείς ιστοσελίδες, μέσα από τις οποίες θα ενημερώνονται για την πρόοδο και τις επιδόσεις του παιδιού στα μαθήματα, την παρακολούθηση και τις απουσίες αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά του καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Ο υπουργός Παιδείας, Τζιμ Νάιτ, ανέφερε ότι όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να εφαρμόσουν αυτή τη μέθοδο ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο μέχρι το 2010, με τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να ακολουθούν δύο χρόνια αργότερα. «Ξέρουμε ότι εάν θέλουμε να εμπλέξουμε τους γονείς ενεργά στη διαδικασία εκπαίδευσης του παιδιού απαιτείται καλή ροή των πληροφοριών», αναφέρει η δήλωση του υπουργού. «Χρειαζόμαστε ένα κανάλι που να είναι πιο αποτελεσματικό και συχνό από την ετήσια γραπτή αναφορά προόδου ή τις επιστολές που στέλνονται στους γονείς όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».
Οι γονείς θα λαμβάνουν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στις ασφαλείς ιστοοσελίδες που θα τους επιτρέπουν να ενημερώνονται για τα σχετικά με την πρόοδο του παιδιού τους θέματα. Το σύστημα δεν θα αντικαταστήσει τις συναντήσεις των γονέων με τους καθηγητές, ενώ δεν θα πρέπει να επιβαρύνει το φόρτο εργασίας των τελευταίων, επισήμανε ο κ. Νάιτ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: